sobota, 5. september 2009

Kdo bo letos obiskal Kino Otok

Na spletni strani je že objavljen seznam gostov, ki bodo letos obiskali Kino Otok. Gostili bomo producente in režiserje filmov, ki bodo predstavljeni v različnih sekcijah festivala.
V Izolo bodo prišli s celega sveta - od Urugvaja in Argentine do Indije, Irana in Južne Koreje. Obiskovalci festivala bodo tako dobili možnost, da iz prve roke izvejo, kako so nastajali predvajani filmi.

Za goste pa Kino Otok ni sprehod po rdeči preprogi v soji bliskavic fotoaparatov, ampak so aktivno vpeti v potek festivala. A po besedah mnogih gostov prejšnjih let prav vpetost, prijateljska atmosfera in sproščenost ločijo Kino Otok od podobnih filmski festivalov drugod po svetu.

Na zadnjem Kinu Otok je bil eden od gostov tudi Christopher Coppola, ki je najprej vodil delavnico, na kateri so amaterski filmski ljubitelji ustvarjali kratke filme kar z mobilnimi telefonu ali fotoaparati, zvečer pa zakuril še žar in na štedilnik pristavil kotliček vode ter celotni organizacijski ekipi pripravil jastoga a la Coppola.

Kratek prispevek, ki ga je o njegovem obisku na Kinu Otok pripravila vest.si

0 komentarji:

Objavite komentar

ShareThis